CrossFit-harjoittelun myötä kevyempi olo ja rennommat lihakset!

Kirjoittanut Petri Jalanko

17.5.2019 — CrossFitia Newtonilla treenaava Rebaz Osman on huomannut muutoksia kehossaan. ”Paikat eivät ole enää jumissa ja lihakset ovat paljon rennompia.”

”Olen ihan nuoresta asti harrastanut kuntosalia, mutta en ole koskaan käynyt siellä pitkäaikaisesti, vaan välissä on ollut taukoja. Kuntosalilla treenatessa säännöllisesti lihakset kasvoivat, mutta kun pidin pitkän tauon, niin lihakset hävisivät nopeasti ja paikat olivat aina jumissa,” kertoo Rebaz. Tällä hetkellä Rebaz käy säännöllisesti CrossFit-treeneissä, jonkin verran uimassa ja hyvällä säällä juoksemassa.

 

Crossfit -harrastus alkoi siitä, kun Rebaz kävi demo-tunnilla. ”En käynyt Newtonin demotunnilla vaan toisella salilla, mutta jäin kuitenkin heti koukkuun CrossFit:iin. Treeni oli juuri sitä mitä halusinkin, tarpeeksi kova ja hikeä tuli paljon! Tämä sali oli minulle kuitenkin liian kaukana, joten en aloittanut siellä. Sitten sattumalta yhtenä päivänä, kun olin tulossa töistä näin Newtonin kyltin, jossa luki CrossFit. Menin heti käymään, ilmoittauduin demolle ja liityin saman tien jäseneksi. Päätös aloittaa treenit Newtonilla oli helppo, koska Newton sijaitsee lähellä kotiani ja demo-tunnilta jäi hyvä fiilis. Treeniporukka oli mukava ja valmentaja erinomainen.”

CrossFit -harjoittelun myötä Rebaz on huomannut muutoksia kehossaan. ”Paikat eivät ole enää jumissa ja lihakset ovat paljon rennompia. Vaikka minulla on ollut myös pitkä tauko CrossFit-treeneistä työn takia, niin lihakset eivät lähteneet samalla tavalla kuin silloin, kun pidin taukoa kuntosalitreenissä. Nykyään minulla on paljon kevyempi olo. Se johtuu varmaan siitä, kun CrossFit- harjoituksissa tehdään paljon eri liikkeitä ja liikkeet toistetaan monta kertaa. Silloin lihakset aukeavat. Myös selkäkipuni on hävinnyt lähes kokonaan.”

”Olen tykännyt kovasti käydä Newtonilla, ja olen suositellut sitä myös kaikille kavereille. Newton on ehdottomasti paras, koska siellä on mukavaa treeniporukkaa ja hyvät valmentajat,”

 

Kiitos Rebaz ja tsemppiä treeneihin!

Avainsanat CrossFit Nuijala, CrossFit, Asiakastarina, Espoo


Suosituimmat kirjoitukset Lisää →

Mitä jokaisen golffarin tulisi tietää fysiikkaharjoittelusta?

30.1.2017 — Golffari, vaivaako nivunen tai alaselkä? Kaipaatko avauslyönteihisi lisää pituutta? Lue tämä tieteelliseen näyttöön perustuva blogikirjoitus. Opit paljon golffarin fysiikkaharjoittelusta ja saat esimerkkitreenin, jolla pääset harjoittelussasi alkuun.

Lue kirjoitus

Laktaattitesti – mitä, miksi, miten?

31.10.2018 — Laktaattitestillä seurataan kestävyyskunnon kehittymistä ja optimoidaan harjoittelua. Se on loistava apuväline tavoitteellisen kuntoilijan tai urheilijan harjoittelun tueksi.

Lue kirjoitus

Nopeusharjoittelun seitsemän periaatetta

30.1.2018 — Muista nämä nopeusharjoittelun seitsemän periaatetta, niin teet harjoituksistasi entistä tehokkaampia.

Lue kirjoitus

Loppuverryttely – aliarvostetuin osa nykypäivän harjoittelua

27.9.2016 — Harjoituksen päättävä verryttely on aliarvostetuin osa nykypäivän harjoittelua, joten ei ole ihme, että moni kuntosalikävijä kärsii tuki- ja liikuntaelinvammoista sekä alipalautumisesta. Loppuverryttely on olennainen osa harjoitusta ja sillä on monia tärkeitä tehtäviä.

Lue kirjoitus

Tenniksen lajianalyysi ja oheisharjoittelu

6.10.2017 — Tiesitkö, että heikko kunto saattaa heikentää lyöntiesi tarkkuutta jopa 80% ? Tenniksen lajianalyysi kertoo, että hyvä fysiikka mahdollistaa tarkat lyönnit ja estää loukkaantumisilta

Lue kirjoitus

Tiesitkö nämä viisi myyttiä lasten ja nuorten voimaharjoittelusta?

8.8.2017 — Lasten ja nuorten voimaharjoittelulla on monia positiivisia terveysvaikutuksia. Harjoitteluun liittyy myös monia myyttejä, jotka saavat vanhemmat varpailleen ja huolestumaan lastensa terveydestä. Tarkempi tutustuminen liikuntatieteellisiin tutkimuksiin osoitti, että monet myytit ovat täyttä puppua.

Lue kirjoitus