Kirjoittanut Petri Jalanko

11.11.2020 — "Paluu perusasioihin olisi paikallaan", leijonien lääkäri ja fysiikkavalmentaja Harri Hakkarainen toteaa.

Jääkiekkoliitto järjesti taannoin fysiikkavalmennusseminaarin, jossa suuresti arvostamani lääkäri ja fysiikkavalmentaja Harri Hakkarainen, LL, LitM. luennoi aiheesta “Nuoresta jääkiekkoilijasta huippu-urheilijaksi”.


“Mitä tarkoitat perusasioilla?”, kysyy toimittaja.


“Että harjoittelussa edelleen huomioitaisiin niitä fysiologisia ja biologisia faktoja mitä tiedetään, eikä ole tässä parinkymmenen viime vuoden aikana muuttunut ihmisen fysiologiassa ja biologiassa mihinkään.


Hakkarainen ottaa kantaa myös kikkailuun oheisharjoittelussa: “Iso kuva hämärtyy ja keskitytään olennaisen sijaan pikkujuttuihin”.


Lopuksi Hakkarainen nostaa esiin myös tuuliviiri-ilmiön, jossa harjoitusohjelmaa vaihdetaan yhden ottelun tai testituloksen perusteella.


Harri Hakkaraisen haastattelu ja fysiikkavalmennuseminaarin tallenne löytyvät LeijonatTV:stä ja leijonien sivuilta


Avainsanat Fysiikkavalmennus, fysiikkaharjoittelu, oheisharjoittelu, Lasten ja nuorten fysiikkaharjoittelu, Lasten ja nuorten oheisharjoittelu, Harri Hakkarainen, Jääkiekon oheisharjoittelu, Jääkiekon fysiikkaharjoittelu


Suosituimmat kirjoitukset Lisää →

Laktaattitesti – mitä, miksi, miten?

31.10.2018 — Laktaattitestillä seurataan kestävyyskunnon kehittymistä ja optimoidaan harjoittelua. Se on loistava apuväline tavoitteellisen kuntoilijan tai urheilijan harjoittelun tueksi.

Lue kirjoitus

Mitä jokaisen golffarin tulisi tietää fysiikkaharjoittelusta?

30.1.2017 — Golffari, vaivaako nivunen tai alaselkä? Kaipaatko avauslyönteihisi lisää pituutta? Lue tämä tieteelliseen näyttöön perustuva blogikirjoitus. Opit paljon golffarin fysiikkaharjoittelusta ja saat esimerkkitreenin, jolla pääset harjoittelussasi alkuun.

Lue kirjoitus

Nopeusharjoittelun seitsemän periaatetta

30.1.2018 — Muista nämä nopeusharjoittelun seitsemän periaatetta, niin teet harjoituksistasi entistä tehokkaampia.

Lue kirjoitus

Loppuverryttely – aliarvostetuin osa nykypäivän harjoittelua

27.9.2016 — Harjoituksen päättävä verryttely on aliarvostetuin osa nykypäivän harjoittelua, joten ei ole ihme, että moni kuntosalikävijä kärsii tuki- ja liikuntaelinvammoista sekä alipalautumisesta. Loppuverryttely on olennainen osa harjoitusta ja sillä on monia tärkeitä tehtäviä.

Lue kirjoitus

Tenniksen lajianalyysi ja oheisharjoittelu

6.10.2017 — Tiesitkö, että heikko kunto saattaa heikentää lyöntiesi tarkkuutta jopa 80% ? Tenniksen lajianalyysi kertoo, että hyvä fysiikka mahdollistaa tarkat lyönnit ja estää loukkaantumisilta

Lue kirjoitus

Tiesitkö nämä viisi myyttiä lasten ja nuorten voimaharjoittelusta?

8.8.2017 — Lasten ja nuorten voimaharjoittelulla on monia positiivisia terveysvaikutuksia. Harjoitteluun liittyy myös monia myyttejä, jotka saavat vanhemmat varpailleen ja huolestumaan lastensa terveydestä. Tarkempi tutustuminen liikuntatieteellisiin tutkimuksiin osoitti, että monet myytit ovat täyttä puppua.

Lue kirjoitus