Podcast #11 Voimaharjoittelu – Tuomas Rytkönen (LitM)

Kirjoittanut Petri Jalanko

30.1.2019 — Newtonin podcastissa vieraanani on Suomen johtava voimaharjoittelun asiantuntija Tuomas Rytkönen

Mihin urheilussa tarvitaan voimaa? Miten kasvattaa lihasta? Miksi maksimivoimaharjoittelu on tärkeää myös kestävyys- ja nopeuslajien urheilijoille? Mitä ovat lineaarinen, epälineaarinen ja blokkiperiodisaatio? Miten edistää suunnanmuutosnopeutta voimaharjoittelulla? Muun muassa näihin kysymyksiin kuulet podcastissa vastaukset. Tarjolla on todella tuhti tietopaketti voimaharjoittelusta kiinnostuneille.

 

Jos haluat saada lisää voimaa tai lihasmassaa, parantaa suorituskykyä lajissasi tai työskentelet personal trainerina, voimavalmentajana, fysiikkavalmentajana tai fysioterapeuttina, et voi jättää tätä podcastia väliin.

 

Podcastin kuulet Newtonin blogissa, soundcloudissa tai Itunesissa.

 

Tuomas Rytkösen uuden kirjan ”Voimaharjoittelun käsikirjan” löydät Fitran sivuilta.

 

Ilmaisluennot

 

Helsinki 31.1.2019 klo 18
Jyväskylä 4.2.2019 klo 18
Oulu 6.2.2019 klo 17.30

 

https://web.facebook.com/events/533507930499043/

 

Tuomas sosiaalisessa mediassa:

Blogi

Instagram

Facebook

 

 

 

 

 

Avainsanat voimaharjoittelu, maksimivoima, lihasmassaharjoittelu, nopeusvoima, kestovoima, painonnosto, voimanosto, fitness


Suosituimmat kirjoitukset Lisää →

Mitä jokaisen golffarin tulisi tietää fysiikkaharjoittelusta?

30.1.2017 — Golffari, vaivaako nivunen tai alaselkä? Kaipaatko avauslyönteihisi lisää pituutta? Lue tämä tieteelliseen näyttöön perustuva blogikirjoitus. Opit paljon golffarin fysiikkaharjoittelusta ja saat esimerkkitreenin, jolla pääset harjoittelussasi alkuun.

Lue kirjoitus

Laktaattitesti – mitä, miksi, miten?

31.10.2018 — Laktaattitestillä seurataan kestävyyskunnon kehittymistä ja optimoidaan harjoittelua. Se on loistava apuväline tavoitteellisen kuntoilijan tai urheilijan harjoittelun tueksi.

Lue kirjoitus

Nopeusharjoittelun seitsemän periaatetta

30.1.2018 — Muista nämä nopeusharjoittelun seitsemän periaatetta, niin teet harjoituksistasi entistä tehokkaampia.

Lue kirjoitus

Loppuverryttely – aliarvostetuin osa nykypäivän harjoittelua

27.9.2016 — Harjoituksen päättävä verryttely on aliarvostetuin osa nykypäivän harjoittelua, joten ei ole ihme, että moni kuntosalikävijä kärsii tuki- ja liikuntaelinvammoista sekä alipalautumisesta. Loppuverryttely on olennainen osa harjoitusta ja sillä on monia tärkeitä tehtäviä.

Lue kirjoitus

Tenniksen lajianalyysi ja oheisharjoittelu

6.10.2017 — Tiesitkö, että heikko kunto saattaa heikentää lyöntiesi tarkkuutta jopa 80% ? Tenniksen lajianalyysi kertoo, että hyvä fysiikka mahdollistaa tarkat lyönnit ja estää loukkaantumisilta

Lue kirjoitus

Tiesitkö nämä viisi myyttiä lasten ja nuorten voimaharjoittelusta?

8.8.2017 — Lasten ja nuorten voimaharjoittelulla on monia positiivisia terveysvaikutuksia. Harjoitteluun liittyy myös monia myyttejä, jotka saavat vanhemmat varpailleen ja huolestumaan lastensa terveydestä. Tarkempi tutustuminen liikuntatieteellisiin tutkimuksiin osoitti, että monet myytit ovat täyttä puppua.

Lue kirjoitus