Symposiumin kolme pointtia, jotka sinun tulisi mielestäni tietää

Kirjoittanut Petri Jalanko

16.10.2018 — Valmennus- ja testausopin symposium Jyväskylässä tarjosi erinomaisen paketin teoriaa ja käytäntöä

Kolme päivää kestänyt symposium kokosi yhteen satoja tutkijoita, valmentajia ja personal trainereita, jotka esittivät uusimpia liikuntatieteellisiä tutkimustuloksia, sekä jakoivat käytännön valmennuskokemukseen perustuvia vinkkejä voima- ja kestävyysvalmennukseen. Tässä kolme vinkkiä, jotka sinun tulisi huomioida heti harjoittelussasi.

 

1. Voimakestävyytesi paranee, kun nostat maksimivoimatasoja, sekä kehität taloudellisuutta ja tekniikkaa keskiraskailla painoilla. Anaerobisen kestävyyden maksimointi kestää ainoastaan 1-2 kuukautta. Muu aika tuli käyttää maksimivoiman ja aerobisen kestävyyden kehittämiseen.

 

2. Maksimaalisen hapenottokyvyn (VO2max) kehittyminen on hyvin yksilöllistä, mutta sekä urheilijat että kuntoilijat voivat parantaa vielä huomattavasti suorituskykyään kehittämällä liikkumisen taloudellisuutta. Säännölliset tekniikka- ja voimaharjoitukset ovat avain taloudellisuuden kehittämiseen.

 

3. Painonhallinnassa tärkeää on: 1) negatiivinen energiatasapaino 2) ruoan laatu 3) riittävä proteiinin saanti (2.5 g/kg) 4) hypertrofinen voimaharjoittelu. Ruokavalio ja treeni yhdessä huolehtivat, että kehon rasvamäärä vähenee, mutta lihakset säilyvät painonpudotuksen aikana.

 

Muista kuunnella kroppaasi ja opi jotain jokaisesta harjoituksesta.

 

Research never tells us what to do; it simply helps guide decision-making

- Brad Schoenfeld

 

 

 

 

Avainsanat liikuntatiede, symposium


Suosituimmat kirjoitukset Lisää →

Laktaattitesti – mitä, miksi, miten?

31.10.2018 — Laktaattitestillä seurataan kestävyyskunnon kehittymistä ja optimoidaan harjoittelua. Se on loistava apuväline tavoitteellisen kuntoilijan tai urheilijan harjoittelun tueksi.

Lue kirjoitus

Mitä jokaisen golffarin tulisi tietää fysiikkaharjoittelusta?

30.1.2017 — Golffari, vaivaako nivunen tai alaselkä? Kaipaatko avauslyönteihisi lisää pituutta? Lue tämä tieteelliseen näyttöön perustuva blogikirjoitus. Opit paljon golffarin fysiikkaharjoittelusta ja saat esimerkkitreenin, jolla pääset harjoittelussasi alkuun.

Lue kirjoitus

Nopeusharjoittelun seitsemän periaatetta

30.1.2018 — Muista nämä nopeusharjoittelun seitsemän periaatetta, niin teet harjoituksistasi entistä tehokkaampia.

Lue kirjoitus

Loppuverryttely – aliarvostetuin osa nykypäivän harjoittelua

27.9.2016 — Harjoituksen päättävä verryttely on aliarvostetuin osa nykypäivän harjoittelua, joten ei ole ihme, että moni kuntosalikävijä kärsii tuki- ja liikuntaelinvammoista sekä alipalautumisesta. Loppuverryttely on olennainen osa harjoitusta ja sillä on monia tärkeitä tehtäviä.

Lue kirjoitus

Tenniksen lajianalyysi ja oheisharjoittelu

6.10.2017 — Tiesitkö, että heikko kunto saattaa heikentää lyöntiesi tarkkuutta jopa 80% ? Tenniksen lajianalyysi kertoo, että hyvä fysiikka mahdollistaa tarkat lyönnit ja estää loukkaantumisilta

Lue kirjoitus

Tiesitkö nämä viisi myyttiä lasten ja nuorten voimaharjoittelusta?

8.8.2017 — Lasten ja nuorten voimaharjoittelulla on monia positiivisia terveysvaikutuksia. Harjoitteluun liittyy myös monia myyttejä, jotka saavat vanhemmat varpailleen ja huolestumaan lastensa terveydestä. Tarkempi tutustuminen liikuntatieteellisiin tutkimuksiin osoitti, että monet myytit ovat täyttä puppua.

Lue kirjoitus