Tutkimus: heikkokuntoisista lapsista kasvaa heikkokuntoisia aikuisia

Kirjoittanut Petri Jalanko

31.7.2018 — J Sci Med Sport –tiedelehdessä vuonna 2017 julkaistusta pitkittäistutkimuksesta selviää, että heikkokuntoiset lapset säilyvät valitettavan usein heikkokuntoisina aikuisikään saakka.

Fraserin ym. 2017 tulokset tukevat hypoteesia, jonka mukaan heikkokuntoisten lasten lihaskunto ei parane, mikäli heitä ei aktiivisesti ohjata liikunnan pariin.

 

Koska aikuisten heikko lihaskunto on yhteydessä kuolleisuuteen, sairastavuuteen ja työkyvyttömyyteen, tulisi lapsia kannustaa liikunnan pariin jo nuorella iällä. Liikunnallinen lapsuus opettaa liikuntataitoja, jotka kannustavat liikunnan pariin myös aikuisena.

 

Lisää lasten liikuntamotivaatiosta ja vinkkejä sen lisäämiseen podcastissamme.

 

Lue lisää lasten ja nuorten liikunnasta blogistamme:

Miksi lasten ja nuorten tulisi harrastaa lihaskuntoharjoittelua?

Viisi tieteelliseen näyttöön perustuvaa syytä, miksi lasten ja nuorten tulisi harrastaa voimaharjoittelua

 

Lasten ja nuorten valmennusryhmät alkavat Newtonilla taas elokuussa. Lisätietoja löydät nettisivuiltamme.

 

 

Avainsanat lihaskunto, lapset, nuoret


Suosituimmat kirjoitukset Lisää →

Mitä jokaisen golffarin tulisi tietää fysiikkaharjoittelusta?

30.1.2017 — Golffari, vaivaako nivunen tai alaselkä? Kaipaatko avauslyönteihisi lisää pituutta? Lue tämä tieteelliseen näyttöön perustuva blogikirjoitus. Opit paljon golffarin fysiikkaharjoittelusta ja saat esimerkkitreenin, jolla pääset harjoittelussasi alkuun.

Lue kirjoitus

Nopeusharjoittelun seitsemän periaatetta

30.1.2018 — Muista nämä nopeusharjoittelun seitsemän periaatetta, niin teet harjoituksistasi entistä tehokkaampia.

Lue kirjoitus

Laktaattitesti – mitä, miksi, miten?

31.10.2018 — Laktaattitestillä seurataan kestävyyskunnon kehittymistä ja optimoidaan harjoittelua. Se on loistava apuväline tavoitteellisen kuntoilijan tai urheilijan harjoittelun tueksi.

Lue kirjoitus

Loppuverryttely – aliarvostetuin osa nykypäivän harjoittelua

27.9.2016 — Harjoituksen päättävä verryttely on aliarvostetuin osa nykypäivän harjoittelua, joten ei ole ihme, että moni kuntosalikävijä kärsii tuki- ja liikuntaelinvammoista sekä alipalautumisesta. Loppuverryttely on olennainen osa harjoitusta ja sillä on monia tärkeitä tehtäviä.

Lue kirjoitus

Tenniksen lajianalyysi ja oheisharjoittelu

6.10.2017 — Tiesitkö, että heikko kunto saattaa heikentää lyöntiesi tarkkuutta jopa 80% ? Tenniksen lajianalyysi kertoo, että hyvä fysiikka mahdollistaa tarkat lyönnit ja estää loukkaantumisilta

Lue kirjoitus

Tiesitkö nämä viisi myyttiä lasten ja nuorten voimaharjoittelusta?

8.8.2017 — Lasten ja nuorten voimaharjoittelulla on monia positiivisia terveysvaikutuksia. Harjoitteluun liittyy myös monia myyttejä, jotka saavat vanhemmat varpailleen ja huolestumaan lastensa terveydestä. Tarkempi tutustuminen liikuntatieteellisiin tutkimuksiin osoitti, että monet myytit ovat täyttä puppua.

Lue kirjoitus